Kik a nyertesek? – 1

Aki ott volt a díjátadáson, az már tudja, a pályázók közül kik lettek azok, akik elvihették a díjakat. Akik nem voltak ott, azoknak most mondjuk el, ki lett az első!

Egy olyan írást választott a zsűri első helyezettnek, ami egy óvodai csoport délelőtti történéseit sorolja el. Semmi rendkívüli kaland, szó szerint a leghétköznapibb valóság, ami bármelyik óvodában az év bármely napján ugyanígy zajlana le, vagy akár zajlik is. Igazi „kulcslyuk történet”: ha bepillantást akarunk adni az óvoda világába, akkor a bemutatott események pont azok, amik hitelesen képviselik a mindennapokat.

A varázslat a megjelenítésben rejlik! A szürke hétköznap egy cseppet sem szürke, az óvónő nézőpontjából kommentálva nagyon is tiritarka: csupa lendület, pörgés és izgalom! És bizony ez is megfelel a valóságnak. Egy óvónőnek az álmos hétfőtől a fáradt péntekig minden nap telve van kihívással, fordulatokkal, amiben fel kell találnia magát, mert reagálásai terelgetik az eseményeket jól megélhető és építő mederbe, irányba. Az apró mozzanatok változatos szókinccsel és friss humorral elmesélve élvezetes élményt nyújtanak.

Ez az írás, amelyik a szerzőjét az első díjhoz hozzájuttatta, nem más, mint a

pályamű. A számra kattintva bárki rögvest meg is győződhet a zsűri döntésének helyességéről, – ha eddig még nem olvasta volna ezt az írást: „Óvodai pillanatok egy óvodapedagógus szemével

A szerző ILLÉS MÓNIKA, óvodapedagógus, egy észak-magyarországi település óvodájának vezetője. Diplomáját 20 évvel ezelőtt szerezte meg, de akkor nem a szakmájában helyezkedett el, hanem családgondozóként dolgozott évekig. Később hosszú ideig irodai munkát végzett, és csak öt évvel ezelőtt „kanyarodott vissza” eredeti választásához és lett mostmár tényleg óvónő. Úgy érzi, megtalálta a helyét, minden nap megerősíti abban , hogy helyes döntés volt ez a „visszatérés”. Élvezi a munkáját, szívesen fejlődik is benne különböző speciális képzéseken szerez új ismereteket és inspirációkat. A humor a napi munkájának része, segít a nehézségek leküzdésében, és a gyerekekkel töltött idő jó hangulatának alakításában. Szeret olvasni, de az írással nem próbálkozott komolyabban, annak ellenére, hogy diákkorában tanára biztatta erre. A „Mi folyik az óvodában…” pályázat kedvéért azonban mégis tett egy próbát, mert úgy érezte, ebben a témában van hiteles mondanivalója.

Látjuk mi lett belőle!

díjátvétel Óbuda-Békásmegyer polgármesterétől, dr. Kiss Lászlótól

Gratulálunk a sikerhez !

Kapcsolat

Írj nekünk: