Honnan fúj a szél?
-óvodánkról-

Az ÓMÓ óvodánk rövid neve, amit most találtunk ki. Aki szeretné megismerni az intézményünket, az az Óbudai Mesevilág Óvoda néven keresse, és a vonatkozó közléseket megtalálja az óvoda honlapján.

Ami ott nem szerepel, azt az alábbiakban foglalhatjuk össze.

Hétköznapi óvoda hétköznapi „személyzete” vagyunk. Nem, nálunk sincs kolbászból a kerítés. Nem, nekünk sincsenek kötélből az idegeink. Nálunk is 24 órából áll a nap, és azt nem fordítjuk mindet munkára. Nem, nem ér mindig fülig a szánk. Nem szeretjük külön-külön minden egyes kollégánkat. Pocsékul érezzük magunkat, amikor tehetetlenek vagyunk. Bizony olykor hibázunk. Van, hogy rosszat szólunk, leszólunk, beszólunk vagy kiszólunk, mert nem vagyunk szentek. Hétköznapi emberek társulata vagyunk.

Segít nekünk jónak lenni, hogy hiszünk a munkánkban. Hogy fontosnak tartjuk a gyerekek hosszú távú érdekeit. Hogy a problémákat megpróbáljuk megoldani. Hogy utat adunk a kreativitásnak. Hogy megérint minket a bizalom, a ragaszkodás és a szeretet, amit a gyerekektől kapunk.

Ettől van az, hogy a fáradtság leggyakrabban két belelkesedés közötti átmeneti állapot. Hogy nem vagyunk haragtartók, és képesek vagyunk sokmindent megérteni. Hogy komolyan vesszük a szakmánkat és vesszük a fáradtságot a megfontolásokra. Hogy tudunk felszabadult társai lenni a gyerekeknek, miközben folyamatosan igyekszünk a kezünkben tartani a gyeplőt. Hogy tudunk nevetni, együttérezni. És tudunk büszkének lenni arra, hogy „óvodisták” vagyunk.

Ez így együtt vezet oda, hogy képesek legyünk elhinni : a „Mi folyik az óvodában…” projekt elérheti a küldetését.

Ezek vagyunk, így egykupacban, az ÓMÓ.

Kapcsolat

Írj nekünk: