Mi, merre és miért ?
-weboldalunkról-

Élhettünk volna a lehetőséggel, hogy „Mi folyik az óvodában…” programsorozatunk óvodánk honlapján keresztül kommunikáljon a külvilággal. De nem ezt a megoldást választottuk. Egy önálló weboldal jobban hangsúlyozza, hogy projektünk nem az Óbudai Mesevilág Óvodáról, az ÓMÓ-ról szól, hanem AZ ÓVODÁT kívánja bemutatni.

Egy honlap általában minden fontos dologgal felszerelve, tartalommal bőségesen ellátva, kicsinosítva lép a nyilvánosság elé. A „Mi folyik az óvodában…” viszont nem csak nevében, hanem alakulásában is megjeleníti a történés, zajlás, változás jelenségét. Szokatlan módon, jóformán üresen, csupán némi útmutatással ellátva indítjuk el. Olvasóink, követőink részesei és tanúi lehetnek annak, ahogy a megvalósuló programok révén honlapunk gazdagodik, egyre jobban kiteljesedik. Lényegében ez a folyamat és élmény az, amit az óvodában mi magunk is a dolgok természeténél fogva rendre átélhetünk: a hozzánk kerülő apróságok figyelmünk, gondoskodásunk, támogatásunk segítségével növekednek, fejlődnek, válnak egyéniséggé és teljesítőképessé.

A „Mi folyik az óvodában…” projekt emblémája a kulcslyuk, amin keresztül betekinthetünk az ovi életére. Ahhoz, hogy ne csak kukucskáljunk, hanem beléphessünk oda alaposabb szemügyre vételre, az OVIBATEKINTŐ kínálja a kulcsot.

Honlapunk legfőbb része ez, amit folyamatosan táplálunk, gyarapítunk. Az OVIBATEKINTŐ lesz az a hely, ahová töltögetjük a lezajlott események, a megvalósult vagy begyűjtött alkotások tartalmait, mindazt az élményt és mondanivalót, amit az óvodákkal kapcsolatban közhírré tenni érdemesnek találunk.

A könnyebb eligazodás érdekében külön választjuk az eltérő jellegűeket :

  • az OVIVAN címszó alatt sorakoznak azok a hírek és tartalmak, amiket azért indítunk útnak, hogy felkeltsék az érdeklődést az óvoda iránt
  • a LÁSD HOGY ÉRTSD részlegben szakmai beszélgetéseket, ismeretterjesztő tartalmakat, óvodai eseményekkel kapcsolatos érdekességeket, az óvoda háza népének munkáját, életét bemutató beszámolókat, élményeket teszünk közzé nagyon változatos tálalásban
  • az OVITOVA tartalmai a jövőbe tekintenek, jobbító szándékú továbbgondolásai helyzeteknek, problémáknak, reményeink szerint a józan optimizmus bő forrásaiként szolgálnak
  • az OVITAMIN rész küldetése a felüdítés, a tartalmas, de könnyed szórakoztatás, természetesen maradva az ovi házatáján.

Honlapunk másik fő részét csak gondozzuk, irányítjuk és szervezzük, de a tartalmait az óvoda világa iránt érdeklődőktől várjuk! A PÁLYÁZAT részben tesszük közzé mindazt, amivel a pályázat iránt érdeklődőket tájékoztatjuk, ösztönözzük, segítjük és koordináljuk.

Amit közös erővel a honlapba be tudunk táplálni, az óvoda javára válhat. Az óvoda javára, ami elindítja a gyermeket a társadalomba való beilleszkedés felé.

Az óvoda küszöbét átlépve indulnak a gyerekek a nagyvilágba.

Kapcsolat

Írj nekünk: