Heti menü

Holnap reggelre itt lesz…

Ezt ígérgettük hetek óta, és ma jött el az a reggel, amikor tényleg!

Eredeti tervünk az volt, hogy a projekt eseményeit tesszük előreláthatóvá és követhetővé ezen a ponton. Jó ötletnek látszott, megjeleníteni azt a munkát is, amit azért végzünk, hogy a „Mi folyik az óvodában…” felvetésre válaszokat tudjunk közvetíteni. Tulajdonképpen ez maga is az egyik válasz, mivel az „óvodában folyik”.

Ez a ténykedésünk teljes mértékben önkéntes és amatőr.

Előbbi azt jelenti, hogy azt tudjuk megvalósítani, ami a napi munkaköri feladataink mellett „belefér” az erőinkbe, mert az óvodai élet nem áll meg attól, hogy támadt egy ötletünk. A gyerekek jönnek és el kell látni őket, vigyázni rájuk, foglalkozni velük, tisztaságnak, rendnek kell lenni, az iratoknak meg naprakésznek, tervnek, naplónak, jelenlétinek, az ügyintézéshez osztják a lapokat az események, a külön fejlesztések folymatosan zajlanak, közben nyílt nap, beíratkozás, ünnepek, ilyen világnap meg olyan, járunk úszni a nagycsoportokkal, sorrakerülnek a már megszervezett programok, kirándulások, az előre nem tervezett szórakoztató műsorok vagy ismeretterjesztő foglalkozások, közben értekezünk, fogadóórázunk a szülőkkel, és a tetejében önértékelünk, minősülünk, – és csináljuk mind, ami még most eszünkbe sem jutott a felsoroláskor, de van: pl. pályázunk, karbantartunk, javítunk, beszerzünk, szakszolgálathoz utalunk, képzésre megyünk és tartunk… Nem is sikerül a teendők listájának a végére érni, inkább csak abbahagyjuk a felsorolást. Ha ezen túl még akad kedv, erő és idő, na abban folyik a „Mifolyik”.

Az amatőrség azzal a teherrel jár, hogy minden projekt feladat „egy kicsit” több fejtörést és időt igényel, mint amennyit egy profi (tudásban, felszerelésben, munkaidőben) ráfordítana, ráadásul sok esetben nálunknál még jobb eredményességgel. Merthogy mi most tanulunk felvételt készíteni, világosítani, videot szerkeszteni, weblapot „etetni”, nyilvánosság előtt szerepelni, szövegeket írni, kampányt tervezni és hírverést szervezni, – és itt is végtelen a feladatok sora. Ezek minket mind tanulásra késztetnek egy új területen, ami kétségtelenül színesíti a napjainkat, és gazdagítja kompetenciáinkat, de előre nem is igen belátható idő- és erőráfordítást igényelnek.

Így aztán azt viszont be kellett látnunk, hogy a tervszerűség inkább vágy e téren, mint realitás, ráadásul az is igen-igen rövidtávú. Egy hetet előre pontosan tervezni mostanában még nem nagyon sikerült, megígérni ezért nem is tudjuk mikor mire kerül majd sor. Így minden, ami megtörténik, tiszta meglepetés!

Heti menüként most azt tudjuk – így március végén – előrejelezni, hogy a pályázat sikerén dolgozunk.

  1. Igyekszünk minél szélesebb körben híresztelni, hogy várjuk az óvodai életet bemutató konkrét történeteket : leveleket írunk és küldünk különböző médiáknak, szakmai és civil szervezeteknek, közösségeknek, osztjuk a neten a felhívást és az ezzel kapcsolatos friss híreket.
  2. Az eddigieknél sűrűbben teszünk közzé olyan tartalmakat, amikkel az óvoda iránti figyelmet, érdeklődést szándékozunk élénkíteni: híradást eseményekről, óvodával kapcsolatos alkotásokat stb.
  3. A közzé tett tartalmak között egyre több lesz olyan, ami inspirálhatja a történetmesélést, hogy segítsük a leendő pályázóinkat az írásra való elszánásban és mintát, ötletet adjunk a megvalósításhoz.

És most eláruljuk : már érkeznek ám a pályaművek !!!!

Kíváncsian várjuk a többit is…

Kapcsolat

Írj nekünk: