24.

- mesék az oviról sorozat -

Gyereknap

   Verőfényes tavaszi napra ébredt az óvodánk.

   Május közepe volt, a kislányok már szoknyában, a kisfiúk rövidnadrágban és fülig érő mosollyal érkeztek reggel. Mi is izgatottan fogadtuk őket, hiszen tudtuk, hogy ma délután különleges élményben lesz részük.

   Tízórai idejére mindannyian bementünk a csoportszobákba. Mire a Margaréták ügyesen végeztek az evéssel, megérkezett Erika néni is, így minden adott volt egy kiadós sétához.

   Miután elkészült a kis csapat, a két óvónénim vezetésével útnak indultunk. Mennyi mindent láttunk! A környék igazi tavaszi arcát mutatta nekünk: zöldellő fák, csicsergő madarak és édes illatú, színes virágok mellett vitt az utunk. Az óvónénik finom iránymutatásával a gyerekek újra és újra rácsodálkoztak a természet sokszínűségére. Régi ismerősként köszöntötték a molnárfecskét, a fehér gólyát és az énekesmadarakat.

   Sajnos kevésbé szép dolgokat is tapasztaltak: milyen pusztító hatással van a kipufogógáz és a szemét a környezetünkre. Ennek kapcsán érdekfeszítő párbeszéd alakult ki az óvónénik és a Margaréták közt, akik a végén megígérték, hogy óvni fogják és vigyáznak a környezetükre, hogy az ő gyermekeik is megtapasztalhassák a természet szépségét.

   Fáradtan és éhesen, de sok új ismerettel tértünk vissza az óvodába épp ebédidőre. Lelkesen csacsogtak a gyerekek, hogy mi minden várhat még rájuk délután.

   Alvásidőben előkészültünk az udvari mókára. Uzsonna után sáskarajként özönlött ki az öt csoport, akik elé egy igazi gyereknapi forgatag tárult!

   Mindenkire gondoltak a támogatók és mi is: a mozgékonyakra foci és ugrálóvár, a művészlelkekre gyöngyfűzés és festés, a tanulni vágyókra pedig mozgó planetárium várt. Ezen kívül a különböző állomásokon mesét hallgathattak a fák lombjai alatt, jelmezeket próbálhattak fel, arcfestésben vehettek részt, és aki megéhezett, természetesen szívesen láttuk egy kis pogácsára, szendvicsre vagy más finomságra.

    Kora estig tartott a szórakozás, egy kicsit mi is újra gyerkőcökké váltunk. Az egyik csupaszív Margarétám elköszönésnél fáradtan, de boldogan jegyezte meg:

-Brigitta néni, ezt a napot a világon minden gyereknek így kéne ünnepelnie!

Igaza van.

Kapcsolat

Írj nekünk: