Nyuszi ül az asztalon

- végtelen 2x sorozat -

Ünnepek közeledtekor az oviban is zajlik a ráhangolódás. Ez többnyire azt jelenti, hogy a fejlesztés céljából megvalósuló tevékenységek olyan téma köré csoportosulnak, ami a közelgő ünnep/jeles esemény hangulatát közvetíti: karácsonykor fenyőfa sablonra ragasztgatnak apró díszítőelemeket a gyerekek, farsangkor meg álarcra, de mindkettőt alapvetően azért, hogy a kis kezük ügyesedjen, az ünnepre hangolás inkább hab a tortán.

Az elkészülő produktumoknak azonban gyakran mostoha sorsuk van. Miután anyának, apának a csoport faliújságján a „nagyvilágnak” bemutatta őket a kis alkotó, általában hazaviszi. A hazaút viszontagságai sokszor megjelennek a „művön” minimum némi gyűrődés formájában, az otthoni „hovaistegyem” pedig további nyomokat hagy. Végül a viseltessé vált alkotás – a különösen jólsikerültek kivételével – a kukában köt ki egy szomorkás pillanatban, vagy egy rendcsinálási roham keretében.

Elkerülheti ezt a forgatókönyvet az olyan „termék”, ami otthon készül, más funkcióra is alkalmas „alapanyagból”, és használat után visszaalakítható eredeti állapotába.

Egy ilyen tárgykészítést mutatunk be ötletadás céljából. Ez egy törlőkendő karrierje, ami a húsvét idejére nyuszivá változik, hogy az ünnep alatt az asztalt díszítse, majd az utolsó morzsa eltakarításában már eredeti mivoltában vegyen részt!

Kis családi „barkács-foglalkozás” is lehet a nyuszigyártás tetszőleges mennyiségben. Az ünnepre készülés közös élményét és a gyerkőcök ügyesedését egyaránt szolgálhatja. Pénztárcakímélő mégis érdekes és esztétikus dekorációt eredményez, ami ráadásul környezetbarátságos, mert nem hagy se lomot, se szemetet maga után.

nyuszigyár

Kapcsolat

Írj nekünk: